African Cichlids - BG

Българският портал за Африкански Цихлиди

Петък, 20 Юли 2018г.
Home > Профили > ез. Малави > Pseudotropheus sp. 'Acei' (Ngara White)
Warning: Parameter 3 to plgContentDYBanners::onPrepareContent() expected to be a reference, value given in /home/afrchild/public_html/libraries/joomla/event/event.php on line 67
Петък, 12 Декември 2008 14:42

Pseudotropheus sp. 'Acei' (Ngara White)

Написана от AfricanCichlids-BG
Оценете тази статия
(4 гласа)

Pseudotropheus sp. Acei Pseudotropheus sp. Acei


Ако някога сте се питали дали има видове в Малави, които да се отличават от общия профил на агресивните африкански цихлиди в езерото, отговорът е да. Pseudotropheus sp. "Acei" (Ngara White) е един от най-мирните представители в биотопа и това автоматично го превръща в любимец за мнозина цихлидари.


Освен благ нрав обаче белоопашатата рибка е харесвана и заради външния си вид - гарвановочерно тяло, снежнобяла опашка и понякога леки вертикални черти. Женските са идентични с мъжките, но по-често по тялото им преобладава сиво-черният цвят.


Що се отнася до размножаването - нищо по-особено от останалите малавийски цихлиди. Но и тук кроткият характер си казва думата - докато при други видове при чифтосване мъжкарят яростно преследва, а дори и бие женската, мъжкият Ps. sp. "Acei" (Ngara White) никога не проявява агресия. Сякаш в знак на благодарност за нежното отношение, женската хвърля голям брой хайверени зрънца - 30-40 не е постижение.

Pseudotropheus sp. Acei Ngara White fry

В езерото Pseudotropheus sp. "Acei" (Ngara White) се хранят с алги, пораснали върху плаващи дънери и клони, където обикновено търсят и убежище. Това обуславя и поведението на вида в аквариума, където най-често рибките обитават средните и горни слоеве на водата.


Рибката е широкоразпространена в България и мнозина от цихлидарите с малавийски аквариуми я отглеждат. Преди да побързате да си намерите групичка от вида обаче, уверете се, че аквариумът ви е достатъчно голям, тъй като максималният размер на Pseudotropheus sp. "Acei" (Ngara White) е 15см.

 

Pseudotropheus sp. 'Acei' (Ngara White) накратко:

 

- Един от най-миролюбивите видове в езерото Малави
- Обитава средните и горни слоеве на водата
- Сериозен брой хайверени зрънца при всяко хвърляне - над 30 - 40
- Красива гарвановочерна окраска на тялото със снежнобяла опашка

Още от тази категория: « Placidochromis electra Pseudotropheus sp. Kingsizei »
Login to post comments

Анкета

Планирате ли нов аквариум преди края на кризата?
 

Новият брой!

Diving BG вече на пазара!
Банер