African Cichlids - BG

Българският портал за Африкански Цихлиди

Четвъртък, 16 Август 2018г.
Home > Библиотека > Проекти > Инкубатор за излюпване на хайвер
Warning: Parameter 3 to plgContentDYBanners::onPrepareContent() expected to be a reference, value given in /home/afrchild/public_html/libraries/joomla/event/event.php on line 67
Четвъртък, 13 Ноември 2008 14:41

Инкубатор за излюпване на хайвер Избрана статия

Написана от AfricanCichlids-BG
Оценете тази статия
(6 гласа)

Използвах тръби от плексиглас, в края им имаше капачки с резба, една капачка използвах, много трудно я пробих обаче. Инкубаторът се състои от две тръби с различен диаметър. Горната е по-тясна, в нея се поставя камъчето за въздух. Там се създава водният поток, който движи хайвера.

 

Кликнете върху снимките, за да ги видите в пълен размер.

 

Долната тръба е по-широка, за да е по-спокойно течението в нея. Там се слага хайверът.

В долните краища на двете тръби има мрежичка, за да ограничава хайвера/рибките. Мрежата трябва да е ситна - хайвера е едър, но излюпените рибки имат опашчици, които стърчат съблазнително за големите риби. Аз използвах мрежичките на цедки от магазин за 1 лев, които залепих с лепило за РVС тръби.
И накрая - в долната част на уреда в дъното на тръбата съм сложил гумено пръстенче, което отвътре е с коничен отвор, който е тесен отдолу и широк отгоре. Служи  да създаде зона с по-ускорен поток, за да не се залежават яйцата по дъното. За прикрепяне съм използвал гумени смукалца, прикрепени със свински опашчици.

 

Кликнете върху снимките, за да ги видите в пълен размер.

Още от тази категория: Как да хванем по-лесно рибка »
Login to post comments

Анкета

Планирате ли нов аквариум преди края на кризата?
 

Новият брой!

Diving BG вече на пазара!
Банер