African Cichlids - BG

Българският портал за Африкански Цихлиди

Четвъртък, 16 Август 2018г.
Home > Библиотека > Проекти > Как да хванем по-лесно рибка
Warning: Parameter 3 to plgContentDYBanners::onPrepareContent() expected to be a reference, value given in /home/afrchild/public_html/libraries/joomla/event/event.php on line 67
Понеделник, 17 Ноември 2008 13:54

Как да хванем по-лесно рибка

Написана от AfricanCichlids-BG
Оценете тази статия
(3 гласа)

За всеки цихлидар настъпва голяма радост, когато рибките хвърлят хайвер, независимо дали става дума за първия или двайсет и първия път. Ако сте решили след няколко дни да хванете женската, за да я "изтръскате" обаче, много е вероятно първоначалната радост да бъде помрачена от изразходваните при гонитбата нерви.

Следващите няколко картинки описват идея, която действа изключително ефикасно дори при огромни по обем аквариуми, и с изпълнението й са необходими не повече от 2 минути, за да уловите желаната рибка.

 

Първо избирате две пръчки с еднаква дължина, или ги подравнявате при нужда. Към тях захващате парче найлон или много ситна мрежа - в моя случай ползвах найлон, прикрепен към пръчките с манлки пирончета. Найлонът или мрежата трябва да са съобразени с ширината и височината на аквариума, така че приспособлението на пасва в съда, без да остава разстояние.

 

В резултат успявате да отделите малка част от аквариума, в която сгащвате търсената рибка и без проблем в хващате с кеп. За целта е добре да сте се оборудвали с най-големия наличен в магазина. По този начин си спестявате часове гонене, дебнене и най-вече - не е нужно да вадите камъните или каквато и да е друга част от декорацията.

Login to post comments

Анкета

Планирате ли нов аквариум преди края на кризата?
 

Новият брой!

Diving BG вече на пазара!
Банер